dimarts, 9 de febrer del 2016

LA REPRODUCCIÓ HUMANA

En aquesta entrada trobareu un seguit d'activitats entorn als canvis que patim els éssers humans quan entrem a la pubertat, també descobrireu com de complicat i diferents són l'aparell reproductor femení i masculí, quines són les seves parts i com funcionen. També podreu aprendre quines són les fases de la fecundació, la gestació i el part.


1.- ENQUESTA INICIAL
Abans de res, clica sobre la paraula i resol l'enquesta per a veure què en saps sobre la reproducció i la sexualitat humana. Quan l'hagis completada, imprimeix-la i presenta-la a la mestra.


2.- ELS CANVIS A LA PUBERTAT
Per parelles, feu un llistat a la llibreta dels canvis físics i psíquics que creieu que pateixen els nens i les nenes quan entren a la pubertat fins a convertir-se en homes i dones.

Després podeu completar la informació mirant el video següent:
Edu3.cat

3.- L'APARELL REPRODUCTOR
Cliqueu sobre els següents enllaços per descobrir les parts i funcions de l'aparell reproductor masculí i del femení. Llegiu la informació que us donen, resoleu les activitats i exercicis i, finalment feu un resum a la vostra llibreta del que creieu més rellevant.

APARELL REPRODUCTOR MASCULÍ 
(Clica sobre la imatge)

APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ
(Clica sobre la imatge)

LES CÈL·LULES SEXUALS
(Clica sobre la imatge)


4.- LA FECUNDACIÓ, LA GESTACIÓ I EL PART
Clica sobre la imatge i fes les activitats que hi trobaràs. Cal que facis un resum a la teva llibreta del que creguis més rellevant de cada apartat.



En el següent vídeo podràs veure una animació espectacular que et mostra tot el procés de la fecundació i la gestació, en tan sols 4 minuts!

Per acabar, clica sobre el títol i completa el mapa conceptual que hi trobaràs. Quan el tinguis fet, l'imprimeixes i el presentes a la mestra.

1 comentari: