dimarts, 17 de novembre del 2015

TERRORISME A PARÍS

Hola nois i noies! Som el Kevin i el Víctor i avui us portem una notícia molt important, de la que hem parlat molt a classe.


La nit del divendres, a París, van fer 6 atacs 3 equips terroristes i  en total van morir 129 persones. Aquests terroristes pertanyen a un grup radical que s’anomena Estat Islàmic.

El primer grup va intentar entrar a l’estadi de futbol, però per sort no ho van aconseguir perquè el guardià de seguretat no els va deixar, tot i així van morir 4 persones, per què com no ho van aconseguir, van fer esclatar les bombes a altres zones de París.

Un segon equip va començar a disparar al restaurant francès Le Petit Cambodge amb el resultat de 15 morts. Després d’assaltar aquest restaurant francès, 9 minuts més tard, van assaltar un altre bar anomenat Bonne Biere, amb un resultat de 5 morts més.
Més tard van atacar a la terrassa de La Belle Équipe, hi va haver 19 morts! 5 minuts després van ficar una bomba a un restaurant anomenat Comptoir Voltaire, hi va haver 1 mort.

El tercer grup d’homes armats van assaltar un concert, amb un resultat de 85 morts, aquí es on han mort més persones.

Aquest és l’únic dels terroristes que va aconseguir fugir. L’estan buscant per tal que no pugui tornar a fer mal a ningú.

El president de França va respondre amb un atac a una de les principals ciutats de Siria, ocupada per l’Estat Islàmic. Pensem que potser en aquesta ciutat també hi podien haver civils innocents que no estiguin d’acord amb l’Estat Islàmic. Creiem que potser cal buscar altres maneres d’arreglar les coses que no matant més gent.

El dia anterior als atemptats de París, hi va haver uns atemptats comesos pel mateix grup de l’Estat Islàmic a Beirut, la capital del Líban. Allí van morir unes 40 persones. L’Estat Islàmic també mata gent que són musulmans.

Per més informació CLIQUEU SOBRE LA IMATGE, anireu a un vídeo de l’Info K que és molt interessant:

3 comentaris: