divendres, 27 de gener del 2017

LLIBRE DE LES BÈSTIES

Aquest curs 2016-17, al llarg del primer trimestre, els nens i nenes de 6è hem llegit una adaptació del Llibre de les Bèsties de Ramon Llull, conjuntament amb d'altres alumnes de sisè i 1r d'ESO de les escoles que participen en el Pla Lector del Bages Sud.


Ramon Llull va escriure el Llibre de les bèsties fa més de 600 anys i el va incloure en un llibre titulatLlibre de meravelles, més conegut com a Fèlix, que és com s’anomena el protagonista. Llull, amb aquesta obra, com amb la majoria de les moltes que va escriure, volia instruir, volia mostrar el que estava bé i el que no perquè els homes canviessin les seves conductes equivocades. I, per fer-ho d’una manera fàcil i arribar a tothom, va fer servir un recurs molt habitual en l’època, de una llarga tradició en les cultures orientals com l’índia, la persa o l’hebrea: les faules i els exemples.

Ramon Llull és una figura cabdal de la nostra cultura. Està considerat el primer gran escriptor en llengua catalana i un dels grans prersonatges de la literatura universal. L’any 2016 es commemora el 700 aniversari de la seva mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada